Bach virágterápia

Bach virágterápia

Bach cseppekröl

Dr. Edward Bach angol orvos az 1930-as években dolgozta ki a 38 növényeszenciából és 1 Resurse keverékből (5 virágeszenciát tartalmaz a hirtelen fellépő erős érzelmekre) álló Bach Virág Teráptát.

A Virágeszenciák mindegyike egy-egy pozitív lelkiállapot rezgését, frekvenciáját hordozza. Nem maga a virág van benne, csak a virág frekvenciája, információja. Magas rezgésű információt közvetítenek, amelyek a lelki öngyógyító erőnket serkentik.  Ezt az energiát speciális eljárással vonják ki a növényekből amit maga Dr Bach fedezett fel.

Míg a hagyományos orvoslás a tüneteket kezeli, addig a virágcseppek a felszíni és mögöttes érzelmek láthatatlan energiáit gyógyítja, emeli magasabb, vele párban lévő pozitív érzelem frekvenciájára.

A Bach  virágeszenciák mellékhatásmentesek, jól összeférnek más terápiákkal. Kémiai gyógyszerek mellett is szedhető. Nem lehet túladagolni, nem okoz testi függőséget, illetve ha valaki rosszat vett be, nem okoz kárt. Maximum nem fejti ki érezhető hatását.

 

Terápiáról

Egy gyógymód, ami közvetlenül az ember energiarendszerére hat, nem a fizikai testre. Beindítva öngyógyító folyamatainkat.

A virágeszenciák szedhetőek bizonyos érzelmekre, vagy kihívásra virágkeverékként vagy egy egy eszenciaként. Amit ha hozzám fordulsz, én állítok neked össze, maximum 7 féle virágból.

Ezt a keveréket az általad, a tanácsadás alkalmával elmodott, érzelmeid és célod alapján állítom össze. Amit én energetikai módszeremmel az ingával szeretek leginkább kiválasztani.

Lehetőség van viszont kérdőív kitöltésére, illetve, hogy te intuitív módon veszed ki az üvegcséket, amire most szükséged van.

A választási módokat kombinálhatjuk is, így sokszor több mögöttes dologra is fény derül, és te magad is erősítheted intuitív kapcsolódásodat.

Lehetőség van csak virágterápás tanácsadásra, vagy más kezelés, tanacsadás alkalmával választjuk ki és csatoljuk hozzá.

Illetve lehetőség van online konzultációra is, ilyenkor a cseppkeveréket postázom és a postaköltség felszámolásra kerül.

Gyakori kérdések

Akut lelkiállapotoknál az első hatás sokszor akár azonnal, vagy 1-2 órán belül érezhető, viszont feltünő változás leggyakrabban 3-4 napon belül jelentkezik.

Krónikus, régóta fennálló kihívások esetén a terápia, virágcseppek szedése hónapokig, akár 1 – 1,5 évig is elhúzódhat.

a, Kezdeti azonnali javulás–amit a második, harmadik héten némi visszaesés követhet. Ez teljesen normális, e hullámzást követően a kihívás javulása egy harmonikus állapotot ér el.

b, Kezdeti erősödés is előfordulhat, amikor a kihívás az első 1-2 napban felerősödik. Felszínre jönnek az érzelmek. Viszont hamar el is múlnak. Ebben az esetben is ezek után harmonikus javulás következik.

Első két napban szimbólikus álmok is jelentkezhetnek, melyek segítségünkre vannak kihívásunk megoldásában.

Amíg eszünkben van. Ha már folyamtosan elfeletjük, az jelzi, hogy már nincs rá szükségünk, vagy más keverékre van szükség.

Amikor egyértelműen azt érzed, nincs már rá szükséged. Amíg szükségét érzed bátrand szedd.

Általában kb 2 hétig szokott egy 10 ml es keverék kitartani. Tapasztalatom szerint legtöbbször eddig van rá szükség. Utána érdemes újra beszélgetni, ingázni, hogyan alakult, mire van ezek után szükség.

Napi 4 *4 cseppet direkt nyelvre, nyelv alá vagy vízben elkortyolgatva. Csecsemőknek fül mögé csuklóra, vagy fürdő vízbe.

A 4 alkalmat érdemes kis távolsággal felosztani. Pl.: Reggel felkelés után, dél körül, délután és este lefekvés előtt.

Vízbe, nyelv alá, sprayként, krém vagy borogatásként , fürdővízben, állatok növények is kaphatják. Növényeknek 1 csepp. Eszméletvesztésnél a személy ajkait vagy halántékát időnként benedvesíteni.

Maga Dr Bach alkotta meg ájulások, rosszullétek, hirtelen fájdalmak, félelmek, pánik kezelésére.

5 eszenciából áll : Napvirág (Rock Rose), Cseresznyeszilva (Cherry Plum). Iszalag (Clematis), Nebáncsvirág (Impatiens), Erdősmadártej (Star of Bethlehem)

Ez a cseppkeverék segítségedre lehet, ha gyakran tör rád pánik, szorongó tünetek. Táskádban magadnál hordva, szükség esetén 3-4 cseppet direkt nyelvre cseppentve.

Eredeti Bach virágcseppek forrásvízzel, Kristálysóval tartósítva. Alkohol nélkül. Így gyermekek számára is nyugodtan alkalmazható.

Én az ausztriai képzésemkor javasolt eszenciákat használom, amik eredeti virágcseppek. (Miriana) Dr Bach által kifejlesztett módszer álltal gondosan készíti ez az angol cég. Alapvetően minimális alkohollal tartósítják, viszont rendelhető, amilyet én is alkalmazok alhoholmentes változat, amelyet kristálysóval tartósítanak.

Igen. Sőt kifejezetten nagy segítség lehet számukra is. Például nyugtalanság, alvási, szoptatási nehézség. Anyasággal kapcsolatos félelmek, aggodalmak. Kisgyermekek bepisilése esetén vagy pédául ha nehezen engedi el a kakit, hisztik, félénkség stb. Számukra az alkohol mentes változat ajánlott.

Ár